Què és l’osteopatia?
L’osteopatia és un tractament holístic i manual, complementari a la medicina al·lopàtica o convencional. Busca el equilibri entre l'estructura i les funcions del cos, per a la prevenció, conservació i millora de la salut.
A través de l'anatomia, la biomecànica i la fisiologia, té com a objectiu trobar factors relacionats amb l’origen de la disfunció, considerant el pacient en la seva globalitat, i no només a partir del seu motiu de consulta, donat que la causa i la zona que molesta no sempre coincideixen.
Parteix de la premissa que la salut de la persona i el bon funcionament de l’organisme depenen en bona part de la integritat de l’estructura del cos. Amb el transcurs dels anys i els moviments, l’equilibri de l’estructura anatòmica es modifica i pot influir en la funció dels òrgans i originar disfuncions en diferents sistemes.
En què consisteix?
L’osteòpata treballa amb les mans per detectar les anomalies estructurals, viscerals, neurològiques, endocrines i immunològiques de la persona, i ajudar a corregir-les.
La intervenció osteopàtica es duu a terme de forma suau i segura, completament personalitzada i adaptada a cada persona, en funció de la seva edat, sexe, tipologia i el seu estat de salut.
Un tractament osteopàtic inclou, una avaluació integral de la postura i de la mobilitat, de la salut de les articulacions, lligaments i teixits. El nombre de sessions és variable, en funció de cada persona.
La manipulació i el treball manual són suaus. Inclou tècniques com els estiraments, les mobilitzacions articulars, la pressió suau i la resistència.
Quins són els principals motius de consulta?
Pràcticament tothom pot beneficiar-se de l’osteopatia, des de nounats fins a gent gran. Entre els motius de consulta d’osteopatia més freqüents trobem: afeccions articulars com peus, turmells, malucs, genolls, espatlles, canells, braços, mans i colzes; també mals de cap, neuràlgies, ciàtica i hèrnies; problemes com les tendinitis, contractures, esquinços, el colze de tenista; problemes posturals per embaràs, lesions esportives, tensió de conducció o treball, o trastorns digestius (hernia de hiatus, restrenyiment...), uro-ginecològics (dolors menstruals, incontinència urinària...), bruxisme i afectacions de l’articulació temporo-mandibular. I en els infants: trastorns posturals (genu-varo, genu-valgo, escoliosi...), intranquil·litat o alteració de la son, còlics...
L’osteopatia és totalment compatible i complementària a la medicina al·lopàtica o convencional.
Conèixer l'Osteopatia Energètica Informacional. Mètode Poyet-Pialoux